Tonnardkaas.nl
Winkelwagen € 0.00

Hoe kan ik kaas het beste bewaren ?


Een veel voorkomende vraag met een evenveel verscheidenheid aan antwoorden afhankelijk over welk type kaas men praat.

De Nederlandse goudse kaas zoals wij die dagelijks op onze boterham eten is een kaas die zeer goed houdbaar is. Eventuele schimmelvorming
is eenvoudig te verwijderen en is oppervlakkig van aard. Om het schimmelvormings proces zo lang mogelijk te voorkomen zijn er enkele tips.

Houdbaarheid tips :

  • Gebruik als verpakking ons kaaspapier dat aan de binnenzijde voorzien is van een laagje vershoudfolie. Dit folielaagje zorgt ervoor dat de kaas niet kan uitdrogen.

  • Indien er geen kaaspapier voorhanden is volstaat een simpel stukje huishoudfolie.

  • Bewaar de kaas het liefst in een koele omgeving zoals een koelkast of koude kelder/berg ruimte. Kaas die te warm wordt bewaard gaat sneller schimmelen dan kaas die op een koele plek wordt bewaard.

  • Gebruik bij voorkeur geen plastic bewaardozen. Deze bewaardozen kunnen het condensvocht niet kwijt en bij een gebrek aan hygiëne zorgt dit voor vroegtijdige schimmelvorming. Alle "Ja maar….." is onzin. Waarom zou je een velletje keukenpapier op de bodem leggen, of een suikerklontje in het doosje enz enz.. Allemaal niet nodig. Deze bewaardozen zijn wel handig voor het opbergen van schroefjes en ander dingen.

  • Zorg ervoor dat de kaas op tijd uit de koelkast is gehaald zodat de koude in de kaas langzaam kan verdwijnen. Kaas op kamertemperatuur snijdt veel beter en is veel lekkerder !!

  • Bij het gebruiken van de kaas zorgen dat aan alle open zijdes van de kaas wordt geschaafd. Door dit consequent te doen is Uw kaas na elke schaafbeurt weer helemaal vers en dus lang houdbaar.