Tonnardkaas.nl
Winkelwagen € 0.00

Historie over kaashandel Tonnard


Wij zijn al meer dan 100 jaar een actieve kaashandel in het zuiden van Nederland. U vindt ons dagelijks op 6 weekmarkten in Zuid-Limburg. Onze roots liggen in Maastricht waar voor de 1ste wereldoorlog vanaf 1895 onze eerste zaak was gevestigd.

winkel Schildersplein Maastricht

Foto : Sjeng Tonnard voor hun eerste winkel in Maastricht gelegen op het Schildersplein.

Voordat de 2de wereldoorlog begon is oprichter Sjeng Tonnard verhuist naar het Midden-Limburgse dorp Buchten. Van daaruit bediende kaashandel Tonnard vele jaren huis-aan-huis en aan de grote binnenschippers haven in Born. Tevens was Sjeng Tonnard tot 1940 wekelijks actief op de markt van Maastricht.

Sjeng Tonnard Maastricht

Foto : Sjeng Tonnard, helemaal paraat om u een lekker stuk kaas te verkopen.

Vanaf de 2de wereldoorlog tot 1963 heeft kaashandel Tonnard zich hoofdzakelijk bezig gehouden met hun levensmiddelen-winkel en het venten van deur-tot-deur van de kaas en allerhande levensmiddelen. Vanaf 1963 heeft Willy Tonnard de marktkraam weer nieuw leven ingeblazen, en is op verschillenden plaatsen weer begonnen met het verkopen van onze kaas op de markt.


Toen Willy Tonnard de markthandel weer nieuw leven inblies deed hij dat op een nieuwe en voor die tijd ongebruikelijke manier. Hij liet bij een plaatselijke carrosseriebouwer onze eerste echte verkoopwagen bouwen. Destijds een bijzondere aanschouwing op de markt. Deze eerste verkoopwagen was toen al uitgerust met een koelvitrine om onze klanten de beste kwaliteit te kunnen garanderen, ook als de temperaturen op een zomers niveau kwamen.

In de loop van de jaren zijn er verschillende nieuwe verkoopwagens aangeschaft met als doel om steeds meer produkten te kunnen presenteren, en tevens het serviceniveau op een hoger peil te kunnen tillen.

Begin jaren 90 begonnen Toos & Willy hun werkzaamheden langzaam te minderen, en heeft men de zaak waarin zij jarenlang actief zijn geweest overgedragen aan hun zoon John Tonnard, welke de kaashandel op dit moment nog steeds met veel vakmanschap leiding geeft en wordt bijgestaan door zijn vrouw Petra.

Samen hebben zij de afgelopen jaren gewerkt aan de transformatie van kaasboer op de markt naar kaasspecialist van de markt. Met de verdere verbetering van de werkwijze, het materiaal en assortiment kunt U anno nu alleen het allerbeste van binnenlandse en buitenlandse kaas verwachten met een lekker assortiment van lokale produkten en regionale specialiteiten.

eerste verkoopwagen tonnardkaas

  • onze eerste verkoopwagen op de markt.

Sjeng en Toos op de markt

  • Sjeng en Toos in de wagen , jaren 80.

Willy Tonnard aan het snijden

  • Willy Tonnard aan het snijden.